RAIZES és una escola social de cor i batucada creada a Burjassot (València) l’any 2017
Som un projecte musical soci-educatiu que utilitza el tambor com a eina principal per a transmetre cultura popular d’arrel. Creiem que les arrels ens ajuden a entendre el present i a construir-nos des de la consciència dels qui som i els qui volem ser.

Tot ésser humà és valuós en si mateix. A través del tambor aconseguim que la persona seguisca conscient de la seua bellesa i les seues capacitats. Aqueix sentiment de validesa i d’acceptació del grup augmenta l’autoestima de la persona generant un cercle emocional positiu on el tambor és la columna vertebral.

La nostra escola té 4 espais: València, Burjassot, Godella i Alboraia on més de 350 persones ja han gaudit de l’experiència Raizes.

Vull pertànyer a Raizes

Cada curs treballem cançons, principalment de blocos afro de Salvador de Badia, que culminen amb un projecte musical a final de curs. Realitzem activitats extres de formació i oci, i actuem en esdeveniments on es produeix una màgica comunió entre la batucada i el públic.

Portem anys fent accessible la música a xiquets i adolescents, persones amb diversitat, comunitats en risc d’exclusió, immigrants…

Hem treballat amb més de 200 centres educatius i entitats socials com CEAR, Centre Psiquiàtric de Bétera, Entreculturas, Ambit Associació, One Day Yes, AFAV…

Des de fa 4 anys desenvolupem un projecte educatiu en el CEIP Fernando dels Rius de Burjassot on més de 70 xiquets han gaudit de tocar i cantar amb Raizes. En 2018 van participar en el festival internacional de percussió Percumon tocant en el Teatre Romà de Sagunt, i en 2020 realitzem un videoclip de nadales flamenques amb batucada que van emetre en la televisió A Punt.

Som una escola diversa, amb inquietuds socials, musicals i humanes. Abracem la diferència com a font de riquesa per a la nostra societat.

En 2022 comencem un projecte de formació al costat de la mestrinha de Banda Didá, Adriana Portela, referent mundial del samba reggae i de la lluita negra feminista, convertint-se ella en professora dins de l’equip de formadors de l’escola Raizes.

També en 2022 comencem un projecte d’investigació al costat del mestre de taula índia Chaitanya Natu, graduat en Berklee College of Music, sobre rítmiques religioses de la ciutat de Puneri (l’Índia).